Höststängning på Emmalund

31.10.2022

Nu börjar det bli höst på våra områden och dags att stänga ner inför vintern.

Expeditionen är nu stängd. Vi nås vid behov på telefon/sms 073-124 83 02 eller mail emmalund@kolonisten.se 

Grindar 

Från 1 oktober ska grindarna till gång- och rekreations stråk vara låsta. Som medlem kan du använda grindnyckel och komma genom dessa grindar. Tänk på att alltid låsa med nyckeln efter dig när du både går in och ut genom grindarna. 

Skylten på grind 1 och 2 skylt är nu ändrad till alltid stängd. 

Vi hjälps åt att titta till vårt område och att hålla bil- och gå grindar stängda och låsta hela tiden. Gå gärna en runda regelbundet på området under vinterhalvåret. 

Sopor, kompost och äppelcontainer 

  • Kärlen till hushållssopor hämtas av Tekniska verken under vecka 44. Står utanför grind 1. 
  • Containern för att kasta äpplen töms och lämnas tillbaka under vecka 44.
  • Riskomposten och sommartoaletterna stängs i början av vecka 44. 

Vatten

Nu är vattnet på Emmalund avstängt. Stort tack till Ann-Marie, Royne, Gun, Anita, Örjan och Håkan som var med och stängde av vattnet. Även ett stort tack till er medlemmar som hade stängt av den nya kranen ute i gången och öppnat era egna kranar inne på lotten inför vattenavstängningen. 

Alla kranar på granen som går in till lotterna är nu avstängda, dessa kommer öppnas av personalen i närtid (dessa måste vara öppna under vintern). Du som medlem ansvarar själv för att dina kranar inne på lotten är öppna. 

På varje vattengran sitter det upp till 4st inkommande vattenkranar. Vid monteringarna nu i höst har det framkommit att det suttit fler kopplingar, skarvar och slangar än det ska. Dessa är nu bortkopplade från granen, då de påverkar vattentrycket för övriga lotter samt att granen är föreningens ansvar. Vill du som medlem ha fler vattenutkast ska dessa omkopplingar monteras nedanför din nu ditsatta kran. 

Inbrott/stöld och andra störande aktiviteter på vårt område 

Områdesansvariga har haft dialog med Polisen, vilket uppmanar att fortsätta anmäla inbrott/stöld och andra störande aktiviteter på vårt område både till polisen och kommunen. Upptäcker vi personer som till exempel är inne i uterum är det enligt polisen rätt att ringa 112, då det är något som är pågående så får de göra en bedömning. Andra icke akuta ärenden anmälas till polisen på telefon 114 14 eller https://polisen.se. Meddela även kommunen på telefon 013-20 60 00 eller https://www.linkoping.se/kontakt 

Från och med november och fram till april/maj 2023 

  • Vintertoalett finns vid servicehuset på Äpplevägen. Toaletten är en RWC så tänk på att inte fälla upp armstöden mot väggen. Toaletten öppnas och låses med grindnyckeln. Toaletten städas 1 gång per månad av städbolaget. Där emellan hjälps vi åt att hålla den fräsch. Tar toalettpapper slut meddelar ni det genom SMS till 073-124 83 02 eller mail till emmalund@kolonisten.se. Ett tips är att ha en egen toalettrulle och våtservetter på egna lotten så du inte står utan. 
  • Vattenutkast som finns på servicehuset på Äpplevägen är nu bytt till annan modell med en skruvkran. Det finns även ett utkast på expeditionshuset vid parkeringen. 
  • Det kommer finnas råttfällor ute på området även under vinterhalvåret. Dessa kontrolleras av Anticimex. 
  • Bommar och kättingen runt grind 2 kommer fällas ner/sättas på lite längre fram när kärlen börjar komma i backen och kommer då vara nerfällda tills kärlen är ur backen, tidigast kring mitten/slutet på april.