Våra Koloniområden

Linköpings koloniområden är vackra grönområden där odling och rekreation är i fokus och varje koloniområde har sin karaktär. Oaser mitt i staden.

Linköpings koloniträdgårdar består av 1 100 kolonilotter, vilket är fördelade över fyra områden; Emmalund, Ullevi, Valla och Ådala. En promenad genom våra områden visar på en rik variation och mångfald avseende vad som odlas och hur odlingen sker. En del lotter har rika blomsterodlingar medan andra satsar mer på ätbart. Våra koloniområden är gröna oaser där våra medlemmar kan koppla av och njuta, men också lära av varandra. Förutom att vara en plats för odling är koloniträdgårdarna också en källa till gemenskap, där generationer möts och delar sina erfarenheter. Områden betyder inte bara mycket för oss kolonister, utan även för den biologiska mångfalden.

Föreningen arbetar för att väcka intresse för odling och hållbarhet och arrangerar olika aktiviteter för medlemmarna. Det kan vara allt från informationsträffar till utbildningar om täckodling och kompostering. Om du är intresserad av odling och vill uppleva naturens skönhet är Linköpings koloniträdgårdar definitivt värda ett besök! 

Koloniområden är öppna för allmänheten att strosa runt i. Men tänk på att inte gå in på någons tomt. 
Hundar är också välkomna, men den måste vara kopplad och får inte rastas inne på våra områden.