Föreningen Heatweed

09.04.2021

Det cirkulerar rykten angående föreningens Heatweed..

Vi tänkte därför passa på att ge lite information kring hur den fungerar och hur vi i föreningen kommer att utnyttja den.
Den fungerar på följande sätt:

Varmt vatten med en temperatur av 98-99,6 °C sprutas på ogräset och bränner upp växtens celler. I snitt tre till fyra behandlingar per år brukar räcka. Tack vare det mycket låga trycket är denna metod lämplig för alla ytor och grus, vilket vi har mycket av på våra områden.

Den är miljövänlig och den mest effektiva kemikaliefria ogräsbekämpningslösningen. Bevisad systemisk effekt på rötterna. Dessutom är den kostnadseffektiv då det går snabbt att få bort ogräset.

Så dels kan personalen (och aktiva kolonister som vill hjälpa till på sitt område) snabbt och miljövänligt se till att ogräset försvinner på våra allmänna ytor. Dels kan medlem hyra Heatweeden för att bli av med ogräset utanför sin kolonilott eller för att tvätta av sin stuga inför ommålning.

Visst har det kostat föreningen en slant men det kommer att löna sig plus att det också är ett led närmare miljödiplomeringen på våra områden.