Nyheter


Nu finns det en påse med lin, fett, slangsax och en fast nyckel till den svarta muttern att låna när du ska montera avstängningsventilen.
Dessa kit finns i duschutrymmet på päron- och Äpplevägen.

Välkomna till Emmalunds områdesmöte söndag 15 maj klockan 13:00 - 14:00 vid dansbanan. Några punkter det kommer informeras om

Efter tre år som er ordförande för Linköpings koloniträdgårdar har jag beslutat mig för att avgå från mitt uppdrag. Jag är stolt över det som vi har uppnått tillsammans, och tacksam över att ni med stor och bred majoritet har röstat in mig som ordförande för två mandatperioder. Tack för ert stöd! Tillsammans har vi har kommit en bra bit...

Gäller samtliga medlemmar så ni inte får ogjort besök till områdesexpeditionerna som öppnas denna vecka. Leveransen av avstängningsventilerna har anlänt men det saknades en komponent i den och kan därför inte lämnas ut som utlovat från idag 2 maj.

Pumpen för avloppsvatten visades sig ha skurit ihop! Toaletter och dusch går inte att använda förrän pumpen är bytt. Vi ska försöka åtgärda problemet så snart som möjligt. Toaletterna är öppna bredvid vintertoan.

Emmalund informerar att de bokat in Elisabeth Naess på kompostutbildning. Elisabeth kommer gärna till de andra områdena och föreläser om de vill kostnad. Respektive område få ta egen kontakt.
Kontakt tagen i frågan om och hur föreningen i sig kan anmäla sig att delta i Tusen trädgårdar.

Tänk på att vägarna fortfarande är mjuka och väldigt sköra fast de se torra ut på ytan. Detta då tjälen satt kvar lång fram i april. Välj om möjligt att transportera dina saker i tex en skottkärra istället för att köra in så skonar vi våra vägar tills de torkat upp än mer.

Vattnet sätts på fredag eftermiddag den 29/4.
Stäng era kranar!!!
Ris & Grenar är öppen! Släng i den högra!
Sopkärl kommer v 17
Bommarna öppnas fredagen den 29/4!

Vägen är nu hyvlad och vi inväntar saltning av den.
Vattnet sätts på fredag den 29/4, glöm inte att stänga era kranar. Vi tänker börja vid 8.00 på morgonen och skulle vara tacksamma om några fler kolonister har möjlighet att närvara.
Bommar och riskompost kommer att öppnas under vecka 17.
Expeditionen kommer att vara öppen på onsdagar...

Vill du börja kompostera eller står du kanske med en halvfull kompost och vet inte riktigt vad du ska göra med den? Elisabeth Naess kommer till oss igen och ger tips och råd kring komposteringens grunder. Hon kommer även prata om vad du ska tänka på nu i vår gällande kompost. Hur vet jag när den är färdig att lägga...