topp

Vår helt egna: Kompostjord

För närvarande har vi stopp för beställning, se nyhetssidan!

Nu har vi vår egen kompostjord.
En utmärkt utveckling för såväl miljön som för våra kolonilotter.

I slutet av 2015 fick vi tillstånd att ta hand om våra egna komposter för att ta fram bra jord till oss kolonister. Tidigare har vi alltid varit tvungna att köra allt detta fina material till Gärstad och dessutom behövt betala en stor slant för att dumpa det där.

Den jord vi fick fram från slutet av 2015 sorterade vi i en sorteringsskopa 2016. Det gav en mycket näringsrik jord men med alltför mycket skräp som plast, metall m.m. (Varför läggs så mycket sånt i våra komposter?)
Hela förra årets komposter från våra 4 områden samlade vi i två stora kompostlimpor på Ullevi där vi har en utmärkt plats för detta. Sen har vi vänt och rört om i dem med jämna intervaller. 

Nu har vi haft ett stort sorteringsaggregat som sorterat all jord från den första limpan. Som ni ser på bilden har vi fått en stor fin hög med väldigt fin jord, utan skräp o stora pinnar.

Vi har fått analyssvar från ett labb, som visar att det är en utmärkt trädgårdsjord med bra näringsinnehåll. Ph 6,9 vilket är neutralt och ledningstal på 2,6 vilket gör att du inte behöver tillsätta mer näring. En alldeles utmärkt jord till dina odlingar, rabatter eller urnor.  Även ett utmärkt jordförbättringsmaterial.

Ni får nu köpa den här jorden till ett pris som t.o.m. är bättre än den torv som säljs i 40-liters säckar. Hanteringen av komposterna kostar pengar och vi måste ta betalt för jorden för att täcka dessa kostnader.

Vi kör ut till din tomt med vår hjullastare. Om du har stuga vid en bred väg kan vi lyfta in den på tomten annars precis utanför.

Säcken vill vi ha i retur.

Vill du ha större volym kan vi tippa utanför din tomt på en presenning. 


Väl mött i det gröna, Elisabeth

Beställ på expeditionen eller av personalen.
Leverans sker oftast veckan efter beställning.

  • 250 liters säck, 150 kr
  • 500 liter i en skopa, 200 kr
  • 1000 liter (1 kubik), 400 kr

Ej returnerad säck debiteras med 60kr.

Här har vi nu ett kretsloppssystem som miljön och vi själva tjänar på!