topp

Försäkringsfråga

Det har inkommit en fråga gällande den försäkring som föreningen har via förbundet. Frågan lyder: Täcks jag som enskild kolonist av den försäkringen? Svaret på frågan är nej, inte som enskild kolonist på din egen kolonilott. Du måste teckna en egen försäkring för din kolonilott. Däremot så täcks du som enskild kolonist om du skadas då du har ett uppdrag av föreningen.

Följande står att läsa i förbundets information om Föreningsförsäkringen:

ALLA MEDLEMSFÖRENINGAR OMFATTAS av den föreningsförsäkring Koloniträdgårdsförbundet har hos Folksam. Den ingår i medlemskapet och är en av medlemsförmånerna. Försäkringen avser föreningen och omfattar det föreningsgemensamma, utom byggnader. Dessa måste försäkras separat. Egendom, olycksfall, rättsskydd, ansvar och
förmögenhetsbrott är de delar som ingår i försäkringen.

OLYCKSFALLSDELEN AV FÖRSÄKRINGEN gäller om en olycka inträffar under en sammankomst ordnad av föreningen, som en städdag, eller när någon utför ett arbete på uppdrag av föreningen. Nyckelorden är ”på uppdrag av föreningen”, vilket innebär att den inte bara omfattar medlemmar, utan även familjemedlemmar, vänner och andra personer.

På förbundets nya hemsida har man tagit bort den text som tidigare stod gällande detta. Följande går nu att läsa vad som gäller föreningen och enskild  kolonist: http://kolonitradgardsforbundet.se/bli-medlem/

Kommentera gärna:

 • Göran Söderström • 10 november 2019 08:56:42
  Väldigt diger utläggning som svar på en enkel fråga om stugförsäkring men från och med denna "nyhet" verkar vår möjlighet att kommentera inläggen ha tagits bort.
 • Ej Facebook • 9 november 2019 08:58:23
  Hur är det med vattnet? Kommer det stängas av i år? Ska kranar sen vid någon tidpunkt hållas öppna för att "blåsa ur" systemet så inte rören fryser sönder i vinter? Jag hittar ingen nyhet om detta på hemsidan. Är Facebook ett krav för att få information om sånt från föreningen?
 • Hej, nej då Facebook är inget krav alls.
  Vecka 42 stängdes vattnet av på alla områden, detta är annonserat i vår kalender https://www.linkopingskolonitradgardar.se/kalender-35742586

  Vi rekommenderar att man låter ventilerna vara öppna över vintern för att undvika förfrysningar.

  Allt som är kalendariskt, dvs att det finns datum på aktiviteten hamnar i kalendern, nyheter är informationstext.

  9 november 2019 12:12:31

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste kommentarer

 • WEST AMERICA BAN CO OPERATION » Ett brev...:  ”WEST AMERICA BAN CO.OPERATION Emitimos empréstimos de $ 5.000 a $ 50.000.000,00 ..”

 • WEST AMERICA BAN CO OPERATION » Ett brev...:  ”WEST AMERICA BAN CO.OPERATION Emitimos empréstimos de $ 5.000 a $ 50.000.000,00 ..”

 • bajen » Parkeringskort:  ”Parkerings kort, jag undrar hur det funkar om man vill ha flera parkerings kort.”

 • Mitar Leski » Områdesinfo Valla:  ”rättelse till E-post altzo leskim46@gmail.com istället som det jag har skickat .”

 • Mitar Leski » Områdesinfo Valla:  ”Tomt nr.V374..Danijela Leski har inte fått faktura.. Adress Talhollmsvägen 283 5..”

Senaste nyheter

Etikettmoln