topp

En ny inriktning

Torsdagens extra årsmöte var mycket välbesökt. Det var imponerande och positivt att se att så många medlemmar hade hörsammat kallelsen och kom till mötet och använde sin demokratiska rätt att rösta i de båda frågor som mötet hade att behandla.
 
Resultatet är att Linköpings koloniträdgårdar kommer att kvarstå som medlem i Koloniträd-gårdsförbundet och att föreningen fortsättningsvis kommer att använda sina nuvarande stadgar.
 
Vid årsmötet i våras fick styrelsen i uppdrag att förbereda ett utträde ur Koloniträdgårds-förbundet. Nu fick vi stifta bekantskap med Helena Westerling från förbundet vilket är värdefullt med tanke på den kursändring som valresultatet innebär. Vi tolkar resultatet som att ni, våra medlemmar, vill att vi nu gör det mesta av vårt medlemskap i förbundet vilket sannolikt kan underlättas när vi nu blivit lite mer bekanta med dess medarbetare.
 
Inriktningen för stadgeförslaget var att decentralisera delar av beslutsfattandet för föreningen så att besluten gällande exempelvis ekonomiska frågor skulle kunna tas närmare medlemmarna, vilka därigenom skulle ha en större möjlighet att påverka styrningen och utvecklingen för respektive område. Resultatet av omröstningen visar att ni medlemmar föredrar att mandatet att besluta i de allra flesta viktiga frågor stannar hos styrelsen.
 
Resultatet av omröstningarna är följande:
Utträde ur förbundet; ja (155), nej (250)
Nya stadgeförslaget; för (198), emot (190)

Kommentera gärna:

 • Göran Söderström • 1 december 2019 12:36:12
  Nu har de här löftena frångåtts.
  Styrelsebesluten den 1/10 bryter mot stadgarna och mot denna deklaration.
  Styrelsen har ansvaret för föreningens gemensamma ekonomi, drift och administration.
  Detta ansvar har styrelsen inte rätt att lämna över till luddigt definierade områdesgrupper med oklara befogenheter och uppgifter.
  En sådan omorganisation kräver regler som fastställts av årsmöte och stadgar.
  Det är absurt att ta bort områdesansvariga med motivering att de inte nämns i stadgarna och samtidigt skapa nya styrgrupper som helt saknar förankring i detta regelverk.
 • Roger Larsson • 9 oktober 2019 18:56:42
  Ett synnerligen smart drag av styrelsen att vända ett stort nederlag till påhittad seger och få det att låta som att förtroendet för styrelsen är bergfast.
  Speciellt då de själva motionerat och arbetat fram de nya stadgarna och delar av styrelsen, enligt insidesinformation, skulle avgå om stadgeändringarna inte röstades igenom.
  Hotet om en extra avgift ifall de nya stadgarna inte röstades igenom vittnar också om att detta inte var vad som önskades från deras sida.

  En sanning kan aldrig bli en lögn. Däremot kan en lögn om den upprepas tillräckligt många gånger uppfattas som en sanning.
  Det är lite komiskt att läsa kommentarer om påstådda lögner och förtal, då den kommentaren i sig är just förtal.....!
 • Susanne Bardh Karlsson • 28 september 2019 11:36:12
  Vill börja med att tacka större delen av styrelsen. Vilken snålblåst av lögner och förtal ni har fått stå ut med. Att sitta i en styrelse är det långt ifrån alla som är ämnade att göra vilket också blivit väldigt tydligt under sista året. Att aktivt motarbeta sin egen styrelse och vilseleda andra kolonister är ju inget bra. Hoppas dessa vilseledda kolonister kommer till insikt i frågan. Att tacka för ett trevligt möte tänker jag faktiskt inte göra. Tyckte det faktiskt stundtals var riktigt otrevligt. Och att ta upp ärenden på ett extra årsmöte som inte har med mötet att göra alls anser iaf jag som otroligt oproffsigt beteende! Att hänga ut folk/styrelsen på det viset visar ju mest på sin egen okunskap och ett stort behov att hävda sig.

  Hur blir framtiden som kolonist? Ja den frågan ställde jag mig när jag åkte hem. Att inte kunna vistas på sitt eget område utan att få höra otrevliga kommentarer är det mer än jag som känner det vet jag. Och det ska bli otroligt intressant att se vad koloniförbundet ska steppa upp med! Hittills har jag inte sett el hört av dom på fem år bortsett ett brev som ville att jag skulle rösta för att vara kvar i ett förbund som inte gjort något alls för mig som kolonist under mina 5 år.

  Hoppas verkligen att ni som röstade nej till förbundsfrågan och stadgarna är nöjda nu. Övriga samhället utvecklas framåt men uppenbarligen inte koloniföreningen!
 • Ulla-Britt Nyberg • 28 september 2019 10:12:45
  Tack styrelsen för ett väl genomfört årsmöte, i övrigt delar jag Martina Gustafsons synpunkter.
 • Anne Grönedal • 28 september 2019 10:01:12
  Stadgeförslaget var i det stora hela bra!
  Kanske några stadgar i taget lättare kan gå genom. Bra jobbat! Hoppas nu det blir mindre gnäll o mera positiva vibbar bland oss kolonister✊Vi vill ju ha det lugnt o skönt på våra lotter
 • Göran Söderström • 28 september 2019 09:40:13
  En nykter och positiv tolkning av röstningarna. Inga sura miner! Det här lovar gott för framtiden. Tack för ett väl förberett och genomfört möte!
 • Martina Gustafson • 28 september 2019 09:30:00
  Bra förtydligande. Då tolkar jag röstresultatet angående stadgarna som att dom som röstade emot nya stadgarna verkligen har ett stort förtroende för styrelsen och dess beslut. Det tycker jag är väldigt positivt att man tycker att ni gör ett bra jobb. Det som slår mig emellanåt är att under mina snart sex år som kolonist så har det inte varit någon direkt kö till platserna hos valberedningen vad gäller förtroendeuppdrag inom styrelsen. Jag har en önskan om att åtminstone två tredjedelar av den energi som går åt till att vara i opposition eller bråka och kränka andra kunde riktas mot vårt gemensamma intresse - kolonins väl och ve. Men det är väl sim att önska fred på jorden. Jag skulle också vilja tacka styrelsen för att ni ändå står ut i snålblåsten och jag tycker att ni gör ett bra jobb.
  Hälsningar Martina Gustafson Valla som är kolonist i tredje generationen.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste kommentarer

 • WEST AMERICA BAN CO OPERATION » Ett brev...:  ”WEST AMERICA BAN CO.OPERATION Emitimos empréstimos de $ 5.000 a $ 50.000.000,00 ..”

 • WEST AMERICA BAN CO OPERATION » Ett brev...:  ”WEST AMERICA BAN CO.OPERATION Emitimos empréstimos de $ 5.000 a $ 50.000.000,00 ..”

 • bajen » Parkeringskort:  ”Parkerings kort, jag undrar hur det funkar om man vill ha flera parkerings kort.”

 • Mitar Leski » Områdesinfo Valla:  ”rättelse till E-post altzo leskim46@gmail.com istället som det jag har skickat .”

 • Mitar Leski » Områdesinfo Valla:  ”Tomt nr.V374..Danijela Leski har inte fått faktura.. Adress Talhollmsvägen 283 5..”

Senaste nyheter

Etikettmoln