topp

Stadgeöversynen

Nu har vi haft vårt första möte i arbetsgruppen. Idag har vi arbetat med de tre första paragraferna och vi ber dig att läsa de nuvarande och ge oss dina egna tankar. Det du skriver till oss hanteras inom gruppen och vi läser allt, vi kommer inte att återkopla till dig annat än om  vi behöver.

Skriv gärna kommentarer på sidan för detta arbete, då går era tankar o åsikter direkt till arbetsgruppen!

Läs mer om detta arbete på följande sida/länk

Kommentera gärna:

 • Ann Bonair • 2 april 2018 12:20:30
  I mina kommentarer utgår jag i huvudsak från Koloniträdgårdsförbundets förslag till normalstadgar för koloniträdgårdsföreningar.
  § 2 Ändamål. Lägg till text om att föreningen är ansluten till Koloniträdgårdsförbundet och vad det innebär
  § 3 Medlemskap. Hela paragraf 3 måste omarbetas grundligt. Under 3.1 a bör fast bostad bytas ut mot folkbokförd. Texten under 3.1 c Styrelsen kan dock bevilja tillfälligt undantag bör tas bort. Rubrikerna 3.2 Medlems skyldigheter och 3.3 Uppsägning ska inte vara i fetstil. Endast huvudrubriker ska ha fetstil. Texten under 3.2 Medlems skyldigheter bör omarbetas enligt det textförslag som finns i 3.6 normalstadgarna. Den texten korresponderar i princip till vad som sägs i Jordabalken. Texten under 3.3 Uppsägning bör likaledes omarbetas enligt den text som finns normalstadgarna 3.9 och 3.10.
  Den nuvarande texten om att medlem kan överklaga beslut om uteslutning till årsmötet och om rätten att anlita ombud verkar inte finnas någon grund för enligt vad jag förstår. Det är tveksamt om texten under 3.3 e ska vara kvar. Den texten eller liknande finns i våra arrendeavtal och där ska den definitiv finnas, men den hör egentligen inte hemma under rubriken medlemskap.
  3.4 Passivt medlemskap. Vet inte hur det kommer sig att vi har denna paragraf med i stadgarna. Kan tas bort enligt min uppfattning.
 • Tackar, men vi får be er alla som har idéer att ni använder formuläret på sidan, då kommer era tankar till arbetsgruppen direkt. Men stort tack för dina tankar

  2 april 2018 21:36:57

 • Britt Berglund • 30 mars 2018 11:42:06
  Stadgar 3:1a Den som får bli kolonial ska vara skriven i Linköping, bra. Hur är det om jag av ex arbetsskäl måste flytta, måste jag sälja då? Frågan kommer upp ofta. Bra att klargöra det.
  / Besvärliga Britt Berglund
 • Tack för inputt ;)

  2 april 2018 21:35:44

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste kommentarer

 • WEST AMERICA BAN CO OPERATION » Ett brev...:  ”WEST AMERICA BAN CO.OPERATION Emitimos empréstimos de $ 5.000 a $ 50.000.000,00 ..”

 • WEST AMERICA BAN CO OPERATION » Ett brev...:  ”WEST AMERICA BAN CO.OPERATION Emitimos empréstimos de $ 5.000 a $ 50.000.000,00 ..”

 • bajen » Parkeringskort:  ”Parkerings kort, jag undrar hur det funkar om man vill ha flera parkerings kort.”

 • Mitar Leski » Områdesinfo Valla:  ”rättelse till E-post altzo leskim46@gmail.com istället som det jag har skickat .”

 • Mitar Leski » Områdesinfo Valla:  ”Tomt nr.V374..Danijela Leski har inte fått faktura.. Adress Talhollmsvägen 283 5..”

Senaste nyheter

Etikettmoln